Sivut

torstai 23. kesäkuuta 2011

Morning Glory


Morning Glory kertoo Becky Fullerista (Rachel McAdams), joka potkujen jälkeen päätyy tuottajaksi aamuohjelmaan, jonka suosio on hyvin matala, ja johon kanavan pomo (Jeff Goldblum) ei usko lainkaan huonojen aiheiden ja riitaisiin ruutukasvoihin. Becky päättää nostattaa ohjelman suosiota uudistamalla koko ohjelman. Uusi ruutukasvo Mike Pomeray ( Harrison Ford) olisi hyvä valinta Colleen Peckin (Diane Keaton) juontajapariksi, mutta valitettavasti vanha A-luokan uutisreportteri ei itse ole yhtään halukas yhteistyöhön, ja hankaloittaa Beckyn työtä. Ohjelman lakkauttamisen uhka saa Beckyn työskentelemään hullun lailla ohjelman puolesta, jolloin myös hänen suhteensa kollegaan Adamiin (Patrick Wilson) alkaa kärsiä hiukan.

Morning Glory on mahtava komediaelokuva, joka poikkeaa massasta. Katsoja saa nauraa läpi elokuvan, eli Paholainen pukeutuu Pradaan (2006) käsikirjoittaja ja Notting Hillin (1999) ohjaaja ovat tehneet loistavaa työtä. Elokuvan juoni tempaa mukaansa, vaikka itse katsoisit elokuvaa vasta puolesta välistä.

Myös näyttelijät tekevät hienoa työtä roolihahmoinaan. Rachel McAdams on loistava valinta naiivin Beckyn esittäjäksi: hän on kuin Becky. Myös Harrison Ford on mahtava roolissaan: hän on kahden ilmeen henkilö, mutta kyseiset ilmeet ovat kuin luotuja Pomerayn hahmolle. Hän saa myös katsojan nauramaan - kivikasvoistaan huolimatta. Ja Diane Keaton. Hän suorastaan heittäytyy rooliinsa, jossa hänen täytyy mm. pussata sammakkoa katsojalukujen vuoksi! Mahtavaa roolityöskentelyä, joka saa katsojan nauramaan.

Morning Glory on siis tiivistettynä hieno paketti naurua, ihmissuhteita ja rakkauttakin. Tämän elokuvan voi katsoa aina uudelleen ja uudelleen.

Pisteet: ★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti